Välj rätt surfplatta – uppkoppling

Att det är en hel del att hålla reda på när man ska skaffa sig en ny surfplatta, det har vi konstaterat vid det här laget. Viktigast är dock att du frågar dig vad du ska använda surfplattan till. Vi är alla olika både som användare och som människor, vilket också innebär att behovet varierar mycket beroende på vilka önskemål vi har. En av huvudanledningarna till att vi väljer en surfplatta är smidigheten och flexibiliteten, att kunna bära med sig sin enhet precis dit man vill. Samtidigt vill vi kunna komma åt all nödvändig information var som helst och i alla lägen när vi så önskar.

Av den anledningen ska du fundera över detta när du skaffar dig en surfplatta: var och när behöver du kunna vara uppkopplad? Detta har bland annat att göra med hur mycket man reser runt med sin surfplatta och om man då har behov av att ha åtkomst till nätet. De allra flesta idag har trådlöst internet hemma via router. Detta gäller i de flesta fall också på jobbet, i skolan eller på andra allmänna platser. Här kommer du åt den trådlösa routern via det inbyggda nätverkskortet.

Men, hur blir det då när du kommer utanför dessa områden som täcks av WIFI-nätet? Du tappar signalen, förstås. Detta gör i sig inte surfplattan värdelös, men du kommer inte längre ha åtkomst till internet. Fungerar inte detta alls för dig och dina behov, kommer din surfplatta behöva vara utrustad med en sak, nämligen plats för SIM-kort. Helt enkelt måste du ha ett mobilabonnemang för att via mobilnätet kunna surfa i 4G, eller den hastighet som erbjuds där du är. På så sätt tappar du aldrig, eller i alla fall nästan aldrig, uppkopplingen utan kan fortfarande vara online med världen. Detta kan med andra ord vara väl värt att överväga om du är ute och reser mycket.

justblue