Att välja rätt surfplatta – operativsystem

Det finns idag mängder av surfplattor på marknaden, men vilken av alla dessa är rätt variant för just dig? Oavsett om du tittar hungrigt på en iPad eller en av de många Android-enheterna som finns eller något annat, kommer vi här att presentera de nyckelfaktorer du bör bära med dig ut till affären när det börjar bli dags att slå till på en ny surfplatta.

Ett bra tillfälle att köpa ny surfplatta, eller byta ut den gamla, är när de olika leverantörerna byter modeller. Detta kan ses på två sätt beroende på vem du är; antingen ser du det som självklart att köpa den nya modellen eller också ser du möjligheten att köpa den modell de nya ersätter till ett riktigt bra pris.

Låt oss börja med att välja operativsystem. Här har du tre olika varianter att välja bland: Android (som görs av Google), iOS (Apple) eller Microsoft Windows 10. Om du tänker använda din surfplatta till arbete, är varianten med Windows att rekommendera, särskilt i kombination med ett riktigt tangentbord som tillval. Användningen av Windows-plattorna är så nära man kan komma en PC och här erbjuds fullt stöd för dina Windows-programvaror (X86). Surfplattorna med Android är utmärkta mediaspelare, e-bokläsare och fungerar riktigt bra för barn. Android-plattorna har också alla de programvaror som är utvecklade av Google, som exempelvis Gmail och Google Maps. Dessutom kan du få Android-enheterna till ett mycket bättre pris än vad du får betala för en iPad.

Apple och iPad har två framstående styrkor. Dels känns iOS som ett väldigt “rent” och intuitivt operativsystem och dels finns ett imponerande utbud av appar till förfogande. Faktum är att det finns mer än 1 miljon iPad-specifika titlar, och fler blir det. Utbudet utökas konstant, vilket innebär att man som Apple-användare har en mängd finurliga appar och roliga spel att välja bland.

justblue