Teknik – ett verktyg för datorer, surfplattor och mobiler

I dagens samhälle används teknik i enormt stor omfattning både på arbetet, det egna företaget likaväl som fritiden. Vi är uppkopplade dagligen genom datorer, surfplattor och smartphones. Vad som idag blivit mer betydelsefullt är hur effektivt vi använder dessa och vilka verktyg vi har tillgängliga för att förbättra och förenkla vårt arbete. Eftersom dagens yrkesverksamma behöver kunna arbeta snabbt, smidigt och med tidsbesparande och användarvänlig teknik är det viktigt att välja rätt verktyg.

En klar fördel är att ha flera verktyg på en och samma plattform vilket förenklar arbetet och sparar tid. Detta är särskilt viktig när det gäller all form av digital marknadsföring där exempelvis nyhetsbrev ska skickas ut eller sms-kampanjer ordnas. Bland annat företaget ungapped.se erbjuder en plattform med tre verktyg för just digital marknadsföring. Här kan du skapa inbjudningar och anmälningsformulär eller enkäter, skicka ut nyhetsbrev samt sms-kampanjer. Med tillgång till färdiggjorda mallar som enkelt kan anpassas till egen design går arbetet oerhört snabbt.

För att kunna nyttja ett verktyg till hundra procent måste det vara användarvänligt vilket innebär enkelt att använda. När du behöver redigera en text, radera eller kopiera ska du enkelt och smidigt kunna göra detta med ett klick eller ’dra och släpp’.

Arbetet blir väldigt förenklat med tillgång till färdiggjorda mallar och det ska vara lätt att kunna skapa ett eget designat formulär från dessa. När det kommer till egen design kan det handla om att kunna lägga in en logga, ändra bakgrundsbild eller färg, designa knappar och kunna ändra typsnitt samt textfärg. Det är viktigt att kunna skapa en egen look utan att det ska vara komplicerat och tidskrävande. Vidare bör det givetvis det finns tillgång till många design-inställningar och att dessa är lätta att använda. Användarvänliga verktyg innebär förutom att du kan arbeta snabbt och smidigt att du dessutom sparar energi. Det är oerhört frustrerande att sitta med komplicerade produkter där du inte vet vad du ska gör för att få det hela att fungera.

Att kunna koppla ihop andra tjänster och system som du jobbar med kommer att spara mycket tid och underlätta arbetet. När du väljer verktyg se vilka färdiga integrationer som erbjuds som exempelvis Microsoft Dynamics och Shopify. För den som arbetar med enkäter och formulär är uppföljning väldigt viktigt. Dels ska respondenten kunna besvara en enkät från både mobil, surfplatta och dator. Vid sms-kampanjer ska du kunna se vilka mottagare som fått sms från dig. Slutligen ska du från plattformen kunna ta emot och hantera svar direkt. När du betalar för ett verktyg är det rekommenderat att se till att det erbjuds bra support och snabb kontakt om det uppstår problem. När det gäller digital marknadsföring finns mycket information och inspiration att inhämta online. Det finns många bra online artiklar och nyheter inom it världen som exempelvis IDG med läsvärda artiklar.

justblue